Supersnel koud bier!

Wil je jouw bier supersnel koelen? Waggel heeft een slim trucje met een vleugje ijswetenschap voor je klaarstaan!

Stap 1: Neem een grote kom, bak of wastafel en vul deze met ijswater. Waggel kiest hiervoor omdat vloeistoffen zoals bier warmte veel beter kunnen transporteren dan lucht. En wij willen die warmte razendsnel afvoeren!

Stap 2: Voeg een royale hoeveelheid zout toe aan het ijswater. Wist je dat ijswater tot wel 23% zout kan oplossen? Bij deze concentratie daalt de temperatuur zelfs tot -21°C. Maar wees gerust, we hoeven niet zo extreem! Voor elke 1% zout dat we toevoegen, daalt de temperatuur ongeveer met één graad. Dat is al snel behoorlijk cool!

Stap 3: Plaats je bier flesjes of blikjes volledig ondergedompeld in het ijswater. Zorg ervoor dat ze helemaal onder water zijn, zodat het koelproces optimaal is.

Stap 4: Nu is het tijd om even geduld te hebben. Dankzij het uitstekende warmtegeleidingsvermogen van het vloeibare bier en de lagere temperatuur van het ijswater, zal de warmte snel uit de fles worden afgevoerd. Binnen enkele minuten zal je bier heerlijk koud zijn en klaar om ervan te genieten.

Stap 5: Haal je gekoelde bier uit het ijswater en proost op een perfect gekoeld drankje! 

Met deze handige truc van Waggel heb je jouw bier in een mum van tijd lekker koud. Dus haal je bier tevoorschijn, volg de stappen en geniet van een verfrissende proost!